Fransa’da açılış törenine ünlüler damga vurdu!

Fransa’nın tarihi ve kültürel zenginliklerinin sergilendiği açılış töreni, renkli görüntülere sahne oldu.

Fransız yönetmen ve aktör Thomas Jolly’nin sanat direktörlüğünü yaptığı törende 3 binden fazla dansçı, Sen Nehri kıyısında görkemli gösteriler yaptı.

Açılış seremonisi için hazırlanan senaryo beğeni topladı. Hazırlanan senaryoda Olimpiyat Meşalesi, bir takım zorlukların ardından Trocadero Meydanı’na getirildi.

Olimpiyat Meşalesi’nin Louvre Müzesi, Notre Dame Katedrali, Alexandre Köprüsü ve Eyfel Kulesi gibi Paris’in simge yapılarında gezdirildiği senaryoda Victor Hugo’nun “Sefiller” eseri ve Fransız Devrimi ile Fransa’nın “Özgürlük, Eşitlik, Kardeşlik” sloganını temsil eden “Marienne” gibi önemli kültürel değerlere vurgu yapıldı.

Senaryoda Fransa’nın ünlü isimlerinden Maurice Leblanc’ın roman karakteri Arsene Lupin, roman yazarı Colette, şarkıcı ve söz yazarı Barbara, akordeoncu Yvette Horner, tarihi figür Jeanne d’Arc, Nobel Ödülü’nü kazanan ilk kadın fizikçi ve kimyager Marie Curie, yazar Marcel Proust, Edmond Rostand tarafından kaleme alınan kurgusal karakter Cyrano de Bergerac, pandomim sanatçısı Marcel Marceau, ABD asıllı Fransız vatandaşı şarkıcı ve oyuncu Josephine Baker’a yer verildi. Ayrıca “Kırmızı Başlıklı Kız” ve “Üç Silahşörler” de senaryoda yer buldu.

Geçit töreninde Lady Gaga, Aya Nakamura, Marina Viotti, Gojira ve Celine Dion sahne aldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir