Dortmund’da ölümcül kaza: 11 yaşındaki çocuk öldü, şüpheli Türkiye’ye kaçtı

Dortmund’da kırmızı ışıkta yaklaşık 100 km/saat hızla geçen sürücü 11 yaşındaki çocuğa çarptı. Çarpmanın şiddetiyle çocuk kısa bir süre sonra hayatını kaybetti, bölge hakimi ise sürücünün tutuklanması içi gerekçe görmedi.

VAHİM BİR KARAR

Savcı şikayette bulundu ancak bölge mahkemesi konu hakkında karar veremeden şüpheli Türkiye’ye kaçtı.

ÇOCUK HAYATINI KAYBETTİ

Küçük Ionut (11) ve kız kardeşi (15), Dortmund’da 29 Haziran Cumartesi akşamı saat 21.00’de ışık yeşilken bir yaya trafik ışığından geçtiler. BMW bir anda hızlandı, Alman-Türk Berkant D.’nin kırmızı ışığa rağmen fren yapmadan yoluna devam ettiği iddia edildi. Araba kardeşlerin üzerine çarptı, çocuk kafa kafaya çarpıp havaya fırladı. BMW çarpışmadan yalnızca 200 metre sonra durdu. Araçta üç genç vardı.

Kazanın ardından sürücünün, arabayı kimin kullandığını polise söylememeleri konusunda yolcularını tehdit ettiği belirtildi . Ancak sadece kaza yapan arabaya el konuldu ve adamların evlerine gitmelerine izin verildi. Ancak korkunç kazadan sonraki günlerde, genç Alman-Türk adamın görünüşe göre ülkeyi terk etmek istediğine (adı bir Türk uçağındaki yolcu listesinde yer alıyordu) dair işaretler olduğu ve “Trafik Işığı” cinayet ekibinin soruşturma başlattığı için, Dortmund savcılığı tutuklama emri için başvurdu. Kaçma riski var.

DOKTORLAR BEYİN ÖLÜMÜ TEŞHİSİ KOYDU

Ancak bölge mahkemesi, (ihmalkar cinayet, trafiğe tehlikeli müdahale dahil) kapsamlı iddialara rağmen 2 Temmuz’da başvuruyu reddetti. Aynı zamanda klinisyenler Rumen çocuğun beyin ölümünün gerçekleştiğini açıkladı. Dortmund Bölge Mahkemesi Şikayet Dairesi karar veremeden, şüpheli ölü hız sürücüsü 4 Temmuz’da Dortmund Havaalanı üzerinden İstanbul’a uçtu.

Öldürülen çocuğun kız kardeşinin (15) ağır yaralı olması nedeniyle halen çocuk hastanesinde tedavisi sürüyor.

patronlardunyasi.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir